ATV EXS-3 € 1.599


ATV EXS-5 € 1.995

ATV aDrum € 3.450

(Nu B-stock voor € 2.950)


ATV en hun filosofie .

Zoals bij de meeste drumliefhebers bekend is , hebben de oudoprichter van Roland ,  Ikutaro Kakehashi , samen met de oprichter van de V-drums van Roland en een groot deel van R & D van Roland , ATV opgericht .

De ontwikkelaars hadden veel nieuwe ideëen om de elektronische drumstellen op een hoger niveau te krijgen. Dit resulteerde in de AD5 drummodule die als eerste originele opgenomen drumklanken in cd kwaliteit kon weergeven met de laagste vertraging van alle drummodules ! (latency) Hiervoor moest een nieuwe (drum)processor worden ontwikkeld die ongelooflijk snel moet zijn zodat er geen hoorbare vertraging is wanneer u op het drumstel slaat.

De naam was dankzij deze drummodule meteen gevestigd !

In oktober 2017 kwam de aDrum uit die de top van de elektronische drums op zijn kop zet. De nieuwe technieken die hierin verwerkt zitten maken dat een er een ongekend speelniveau mogelijk is , mede dankzij de module . Zelfs de meest verstokte akoestische drummers heb ik verast zien staan!

De onbeperkte layers, de hihat die werkt met optische Sensor (geweldig!) , de 6 triggers per tom , 360 graden bekkens etc , zorgen ervoor dat de meest complexe shuffle ineens met gevoel te spelen is. Gewoon fenomenaal en ongekend !

De vraag was dan ook groot om grotendeels dezelfde kwaliteiten mogelijk te maken in een lagere prijsklasse. Zo is de EXS serie ontstaan.

De EXS-3 gaat de spits afbijten en wordt in april verwacht . ATV probeert al iets eerder een demo bij mij neer te zetten zodat de liefhebbers al aan de gang kunnen.

De EXS-3 heeft dezelfde fantastische hihat met optische sensor in de controller maar dan in 12" formaat. Ongeëvenaard in deze prijsklasse zijn deze dubbele hihat , allemaal 10" pads met gaasvellen inclusief de kick . Ook uniek is dat ook deze EXS-3 is voor zien van 360 graden bekkens en de een drummodule met dezelfde geluidskwaliteit als de AD5 ! Standaard zijn er 5 kits geprogrammeerd en kunt u zelf uitbreiden door kits te kopen uit de ATV soundstore . Dit is een andere filosofie van ATV; wat heb je aan duizend geluiden die niet echt zijn? Het maakt een module onnodig gecompliceerd . Wanneer je goede geluiden hebt, heb je aan een paar kits genoeg en de liefhebber kan in de soundstore luisteren of er nog kits zijn die je graag wilt laden. De Modules van ATV zijn erg goed , zowel de layers als geluiden. Overigens heeft de drummodule van de EXS series wel een metronoom functie en 20 songs (ook uitbreidbaar via SD kaart) zodat er volop geoefend kan worden.

Zoals bij de aDrum kan je dus met net zoveel gevoel spelen op de EXS-3 wat voor de betere drummer een verademing is.

Voor diegene die willen pre-orderen wordt het extra aantrekkelijk gemaakt! Ook is inruilen geen enkel probleem!

Wanneer u een afspraak maakt krijgt u alle tijd om alles te proberen zonder dat er andere klanten aanwezig zijn.


Graag tot ziens!!